Fitxa del Projecte

Categoria: 

Tipus: 

Any de construcció:

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

Projecte concebut l’any 2021 que centra com a base de la proposta en com els seus habitants viuran als seus espais. Així doncs, primerament s’estudien les seves necessitats i costums per després traspassar-los al disseny, pensant com s’ubicaran les diferents peces de mobiliari a mida que el conformaran, com s’adaptarà una configuració d’espais de proprcions allargades i com es relacionaran  entre elles per crear un continu dinàmic de visions.

Tot l’espai interior s’allivera dels envans existents per configurar els nous espais d’acord amb el seu programa de necessitats, quedant dos murs estructurals existents que s’adapten perfectament a la nova configuració. Tot i que l’habitatge no és especialment gran, aquesta operació proporciona amplitud i es col·loquen, de forma jerarquitzada, els diferents usos i les peces de mobiliari fetes a mida que configuren els àmits de la vida i l’activitat.

Un element a tenir en compte en aquest tipus d’habitatge ha estat la incidència de la llum. El rebedor, ubicat al centre de gravetat de l’edifici, s’ha dotat de llum natural que incideix a través d’un vidre translúsid del vestidor que deixa passar la llum però no la imatge. D’aquesta manera, l’estança d’entrada queda il·luminada de forma natural. També cal destacar el disseny del despatx, una zona que no tenia llum natural i que, gràcies a la utilització d’envans de ferro i vidre, penetra la llum a aquesta estança ampliant-la visualment.

Finalment, s’acaba configurant un habitatge amb dos dormitoris dobles, un d’ells Suite amb vestidor i bany privat, una zona multifuncional a través de un gran moble fet a mida, un bany de cortesia, un despatx i una gran cuina-menjador.

RENDERS